HomepageContact
Dutch-Challenge BV.
Orion
Mini Cruises
VIP Travel
Luxury Voyage
Exclusive Journey
European Sailing
Guestbook
Contact
Google Maps
Guestbook

Voyage 2013, Written by Passengers
Onze vakantie op de ORION, een Linssen jacht van ruim 15 meter, begint in Hellevoetsluis. 
Daar stappen we aan boord met onze tassen en maken we kennis met de kapitein. We boffen, want na een aantal weken slecht weer te hebben gehad, schijnt nu alweer dagen achter elkaar de zon, en de vooruitzichten zijn goed. Toch belangrijk als je op het water zit. We eten een lekkere pasta aan boord en verkennen het schip, onze hut ziet er goed uit, het schip is voorzien van alle gemakken, we hebben onze eigen douche en toilet en zitten de hele avond buiten op het achterdek, waar we e.e.a. te horen krijgen over het schip en haar mogelijkheden.

 

10-8

Na een goede nachtrust op een prima bed vertrekken we om 11.00 uur uit de haven van Hellevoetsluis, richting Rotterdam. We varen een stukje over het Haringvliet en daarna over het Spui.’s Middags meren we af in Vlaardingen, omdat we moeten wachten op hoog water. In Rotterdam gaan we naar de Veerhaven, een mooi plekje in het centrum van Rotterdam. We eten niet aan boord, maar gaan naar het drijvende Oriental Palace aan de Maas. Heerlijk gegeten. We zijn helemaal rozig van de buitenlucht dus wat zullen we goed slapen.

 

11-8

We staan vroeg op, de kapitein wil met de stroom mee Rotterdam uitvaren. Op ons verzoek gaan we richting Gouda, daar willen we even rondneuzen. Aan het eind van de ochtend gaan we de Julianasluis in, we helpen mee in de sluis met aanmeren en lijntjes vasthouden (touwen mag ik niet zeggen van de kapitein), en dat gaat ons best goed af, al zeg ik het zelf. Gouda is een heel mooi stadje en we vermaken ons daar prima, prachtig stadhuis, leuke terrasjes en winkeltjes. En prima temperatuur voor, echt terrasjesweer.

 

12-8

We slapen prima aan boord,  na het ontbijt van broodjes, jus d’orange en koffie vertrekken we.  Via de Gouwe en de Oude Rijn varen we naar Leiden. We zitten de hele dag buiten, want prachtig weer, en genieten van alles wat we onderweg zien. Er wordt regelmatig gezwaaid naar passerende schepen, we laten ons de wijn met toastjes goed smaken en aan het begin van de avond meren we af in het Ankerpark. Wij willen gelijk Leiden in en gaan eten op een schitterend terras op en aan het water. Mooie stad.

 

13-8

We blijven een dagje liggen, in Leiden is zo veel te zien. De kapitein nodigt ons uit om met het bijbootje door de Leidse grachten te gaan varen. Dat lijkt ons heel leuk, dus daar zeggen we geen nee op. Vanaf het water ziet alles er toch weer een beetje anders uit. Veel studenten in de stad vanwege de introductieweek.  Bij de markt inkopen gedaan voor het eten.

 

14-8

Vanochtend weer vertrokken, we gaan over de Kaag richting Amsterdam. Het blijft maar mooi weer, we boffen enorm en zitten of liggen de hele dag op het achter- of voordek, behalve als we wat hand- en spandiensten moeten verrichten. Dat is maar goed ook, anders krijgen we helemaal geen beweging. We meren af bij een steigertje om even te lunchten en

aan het eind van de middag komen we in Amsterdam aan, we gaan liggen in de Sixhaven, recht tegenover het Centraal Station. De kapitein gaat benzine halen voor het bijbootje, zodat we morgen in de Amsterdamse grachten kunnen gaan varen en wij gaan de wal op, we worden afgezet bij het Centraal Station.

 

15-8 en 16-8.

We blijven een dag in de Sixhaven liggen, in Amsterdam is het druk en gezellig en we willen o.a. naar het Rijksmuseum en het Van Gogh museum. Ook hebben we een middag door de grachten van Amsterdam gevaren met het kleine bootje, erg leuk, langs de prachtige grachtenpandjes en onder talloze bruggetjes door. We kwamen ook langs het Amstel hotel, waar we aan hun eigen steiger af konden meren om te gaan genieten van een heerlijk kopje koffie op het terras aan het water. Maar morgen vertrekken we weer, richting Muiden.

 

17-8

We vertrekken na de koffie en gaan door de Oranjesluizen met als eerste doel Muiden. Daar even rondgekeken, wat spulletjes gekocht en ’s middags voeren we verder naar Huizen, waar we `s avonds aankwamen. We liggen op een prachtig plekje en kijken uit op het Kalkovenshotel. Nog buiten gezeten tot middernacht met een lekker wijntje.

 

18-8

Vanmiddag even Spakenburg bekeken en daarna doorgevaren naar Elburg. Allebei leuke stadjes, met in Elburg gezellige volle terrassen want het blijft maar zomer. Heerlijk. We boffen geweldig met het prachtige weer. We zijn lekker bruin geworden en helemaal gewend aan het leven aan boord.

 

19-8

We vertrekken aan het eind van de ochtend, het is een beetje bewolkt, maar wel warm. Na het randmeer varen we de Ijssel op, we gaan via Kampen. Er varen bijna geen schepen, het is erg rustig. Uiteindelijk meren we af in de haven van Zwartsluis. De kapitein gaat het schip schoonmaken en ik neem op me om deze avond te koken. We eten op het achterdek.

 

20-8

Vandaag gaan we richting Steenwijk-Ossenzijl, het is prachtig varen hier, we passeren Giethoorn en het natuurgebied De Weerribben. Een heel mooi stukje Nederland. ’s Middags om 15.00 uur komen we aan bij Ossenzijl, waar we een mooi plekje vinden om vrij te kunnen liggen, er zijn er meer op dat idee gekomen want ’s avonds zijn alle beschikbare plekken bezet. De kapitein laat mij de paalsteek zien, een handige knoop die je goed kunt gebruiken als je aan het varen bent, maar ik ben bang dat ik het morgen alweer vergeten ben.

 

21-8

Het einde van onze vakantie nadert. We varen over de kanalen langs Heerenveen, het is nog maar net diep genoeg. ’s Avonds meren we af in de jachthaven van Grouw, om morgen naar Groningen te varen, waar wij weer van boord stappen.

 

22-8

De tassen gepakt en ’s middags in Groningen aan wal gestapt, na een heerlijk, zonnige en relaxte vakantie op het water. Het is ons heel goed bevallen, het weer werkte uitstekend mee en wij moeten er weer even tegen kunnen. Nog een paar dagen thuis en dan weer aan het werk.

 

 


Homepage|Contact